Am avut bucuria de a creea un concept unic in Romania si a da o noua infatisare Ambulatoriului de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Alessandrescu Rusescu din Bucuresti, finantat de Fundatia Mereu Aproape.

Suprafata proiectului este de peste 800 mp cuprinzand 6 grupuri sanitare, 18incaperi – cabinete medicale, 2 sali de asteptare, receptie si o sala depozitare deseuri medicale. Proiectul a presupus un santier de complexitate mare,provocator avand in vedere ca am lucrat intr-un spatiu construit in urma cu peste 70 de ani, in care am refacut toate finisajele, instalatile sanitare dar si cele medicale  conform normelor actuale si a fluxului epidemiologic.

Fiind un ambulatoriu care se adreseaza strict copiilor fiecare cabinet/spatiu a avut o abordare si un concept unic in functie de activitatea si specificul acestuia atat de la pereti pana la pardoseli.

Astfel prima provocare a fost sa regandesc total spatiul si fluxurile functionale.

Peretii i-am gandit in doua zone de impact dar si de protectie, partea de sus cu tapet creat pe comanda conform proiectului propunand texturi diferite celor din cabinete fata de cele din zonele cu trafic intens.

Partea de jos a peretilor a fost abordata cu o vopsea ceramica speciala pentru spatiile medicale avand ca proprietate peste 10 000 de frecari umede.

Pardoselile au un design aparte atat prin cromatica dar si prin material avand in compozitie atat cauciuc natural cat si industrial de cea mai buna calitate in care sunt adaugate alte minerale si componente care duc la un rezultat cu extrem de multe beneficii si avantaje pentru utilizatori, de exemplu cresterea confortului la mers in usurarea presiunii pe coloana vetebrala rezultata din perioada indelungata pe care acestia o petrec stand in picioare.

Dungile din spatiile comune dau un caracter aparte spatiului dar tot odata ajuta spatiul pentru largirea si aerisirea lui din punct de vedere vizual.

Elementele centrale  care definesc acest proiect sunt zona interactiva unde intalnim o insula care ii aduna pe cei mici la socializare dar si personajele adorate de ei Girafa cu puiul reprezentand Mama si Copilul prin ochii celor mici.

Lasă un comentariu