Interview Alexandra Nicula: Colţul de rai din grădina ta

Din ce în ce mai mulţi români aleg să renunţe la viaţa în mijlocul oraşului şi se mută la periferie, acolo unde pot avea măcar un petic de grădină. Iar din clipa în care vine vremea frumoasă, parcă n-ar mai intra în casă

Nimic nu este mai plăcut vara decât să te relaxezi în propria grădină. Indiferent că vorbim despre un spaţiu larg sau unul mai restrâns fâşia verde din faţa casei trebuie să fie amenajată chic şi util.

Cine este atât de norocos încât îşi poate amenaja un foişor în propria curte, de unde ar trebui să înceapă, ce ar trebui să aleagă?

Regula de bază este următoarea: dacă foişorul este din fier forjat, atunci mobilierul trebuie să fie din acelaşi material. Nu uitaţi că oricât ar fi foişorul de mic trebuie să lăsaţi spaţiu pentru flori.

Zona pentru plante trebuie să conţină o culoare neutră de pământ pentru ca florile să fie accentul de culoare.

Cei care au mult spaţiu exterior de acoperit pot opta pentru mobilierul masiv. În general astfel de canapele, fotolii şi mese sunt ideale pentru curţile spaţioase ale caselor de mari dimensiuni.

Dacă dispuneţi însă de multă răbdare şi creativitate vă puteţi confecţiona mobila de grădină din paleţi. Dacă aveţi răbadare să-i tăiaţi, să-i uniţi, să-i finişaţi şi să-i coloraţi puteţi obţine cel mai frumos mobilier pentru exterior la un preţ foarte mic.

Lasă un comentariu