Articol original pe Acasa.ro

Locuinta este pentru fiecare dintre noi oaza de relaxare. Pentru a pastra pe tot timpul anului momentele de relaxare a sezonului estival amenajeaza-ti casa in stil mediteranean. Soarele, marea si vara sunt principalele surse de inspiratie in arta, de aici putem da nastere unui stil natural, linistit si reconfortant.

Lemnul, caramizile, piatra, culorile materialelor sunt principalele elemente care definesc acest stil.

Stlul Mediteranean se poate adapta usor deoarece este mult mai familiar, ingloband culori si texturi aflate in imprejurimile naturale.

Acest stil se cracterizeaza in primul rand prin culoare, albastru, alb, galben si mici accente de portocaliu.

Finisajele naturale si ambientul primitor al decorurilor de inspiratie mediteraneana

Peretii de piatra, mobilierul din lemn si pardoselile acoperite cu placi ceramice emana caldura si o nota rustica. Culorile folosite in general pentru pardoseala sunt cele de pamant si teracota, iar texturile sunt brute, cat mai apropiate de aspectul natural al pietrei. Imperfectiunile naturii se regasesc si la nivelul peretilor, care sunt de cele mai multe ori texturati. Acoperiti cu piatra, placi ceramice, mozaic sau straturi de vopsea cu aspect de manualitate, acestia se subscriu aerului relaxat si natural al stilului.

Mobilierul are un aspect aparent vechi, fie ca e vorba de piese functionale sau strict decorative. Piesele de mobilier au feronerie patinata si tapiterii simple, dar colorate in galben, portocaliu sau tonuri marine.

In prezent acest stil poate fi intalnit in locuintele contemporane sub forma unor influente, imbinate cu elemetele altor stiluri de design.

Aceste influente se regasesc in accesorii decorative precum tapiserii, covoare, draperii sau in culorile peretilor dar si in formele mobilierului.

Date contact

Lasă un comentariu